Eidsiva Carriers Forum 2023 | Eidsiva )
Eidsiva Carriers Forum 2023

For fjerde år på rad arrangeres Carriers Forum. Årets tema er båndbredde til det økende antallet av datasentre i Norge.

En spennende agenda innledes av konferansier Ola Børke. Morten Goodwin (professor i kunstig intelligens, UIA), Svenn Richard Andersen (partner- og næringslivskoordinator, NSM) og Svein Atle Hagaseth (CEO, Green Mountain), skal bidra med foredrag inn i en faglig del. 

Videre vil det bli servering av tapas og mingling, etterfulgt av prisutdelinger.

Datasenter, prosessering av stordata, datavolum og Facebook sin infrastruktur er stikkord for ettermiddagen, som har en tidsramme på tre timer. Alle med interesse for eller koblinger til temaet, ønskes velkommen. Arrangementet er gratis.

Påmelding gjøres her: https://carriersforum.no/

Historie 

Carriers Forum ble første gang arrangert i Norge i mai 2017. Arrangementet samler nesten 200 personer fra regionale og nasjonale aktører fra infrastrukturbransjen. Det første året var Easyfibre hovedtemaet med presentasjoner fra Eidsiva, Easyfibre, MEF og Bulk Infrastructure. Temaet for arrangementet i 2018 var: “Regional fibre enables 5G”, med Telia, Basefarm og Eidsiva som toppet agendaen. I 2019 ble det diskutert hvordan Carriere og ISP´er velger å tilpasse seg når fiber utbyggingen er ferdig, med deltakere med tung erfaring fra LOS, NTE Marked, Eidsiva og Bridge Technologies i en panel debatt.

Carrier Roundtable – svensk og dansk historie

Carrier Roundtable som konsept ble startet i 2001 i Sverige av Interxion. Det er nå et community smed mer enn 700 medlemmer fra Carrier og IT-næringen i Sverige og Danmark. Medlemmene representerer Carriere, ISP-er, hardvare- og softwareleverandører, systemintegratorer, kvalifiserte innkjøpere av nettverkstjenester og forskjellige eksperter og konsulenter i carrier næringen. I Norge kalles arrangementet Carriers Forum og blir arrangert av Eidsiva uten noen formell kobling til Interexion.