Eidsiva Carriers Forum 2023: Båndbredde! | Eidsiva )
Eidsiva Carriers Forum 2023: Båndbredde!

Direktør for Eidsiva Bredbånd Ola Børke var årets konferansier og innledet arrangementet.

Mona Ulimoen, Markedssjef Bedrift og Margareta Willman, Leder Samfunn, ønsket gjestene velkommen. 

 

For fjerde år på rad arrangerer Eidsiva Bredbånd Carriers Forum. Årets tema er båndbredde til det økende antallet av datasentre i Norge. 

-Norge er endelig i ferd med å etablere seg som en Nordisk datasenternasjon, og vi må være i stand til å etterkomme krav til både kapasitet og nok føringsveier på fiber. Det er politisk oppmerksomhet og fokus på viktigheten av kapasitet, robusthet og sikkerhet i fibernettene, og vår bransje står sentralt i mange av dagens ordskifter rundt utfordringene og behovene en ny geopolitisk situasjon fører med seg, sa Børke.

Morten Goodwin (professor i kunstig intelligens, UIA), Svenn Richard Andersen (partner- og næringslivskoordinator, Nasjonalt Cybersikkerhetssenter, NSM) og Torkild Follaug, Bærekraftsansvarlig i Green Mountain foredro deretter for de fremmøtte. Kunstig intelligens, datasentre, prosessering av stordata, datavolum og Facebooks infrastruktur var stikkord for fagprogrammet med en tidsramme på om lag tre timer.

Kveldens formelle program ble deretter avrundet med prisutdelinger servering og mingling.

Historie
Carriers Forum ble første gang arrangert i Norge i mai 2017. Arrangementet samler nesten 200 personer fra regionale og nasjonale aktører fra infrastrukturbransjen.

Det første året var Easyfibre hovedtemaet med presentasjoner fra Eidsiva, Easyfibre, MEF og Bulk Infrastructure. Temaet for arrangementet i 2018 var: “Regional fibre enables 5G”, med Telia, Basefarm og Eidsiva som toppet agendaen. I 2019 ble det diskutert hvordan Carriere og ISP´er velger å tilpasse seg når fiber utbyggingen er ferdig, med deltakere med tung erfaring fra LOS, NTE Marked, Eidsiva og Bridge Technologies i en paneldebatt.