Eidsiva inngår solkraftsamarbeid med Energeia | Eidsiva )
Eidsiva inngår solkraftsamarbeid med Energeia

Eidsiva og Energeia vil sammen utvikle storskala solkraft i Norge.

Ambisjonen er å bygge og drifte felleseide solkraftverk i kombinasjonsdrift med landbruksvirksomhet i Innlandet, Oslo og Viken.

- Norge trenger mer grønn elektrisk kraft og Eidsiva ser frem til å samarbeide med Energeia om utvikling av solenergi i Norge. Eidsiva vil bidra til utvikling av prosjekter, jobbe frem løsninger for nettilknytning og energilagring i fremtidige prosjektselskaper, sier konsernsjef i Eidsiva Øistein Andresen.

Eidsiva er et av Norges største energi- og infrastrukturkonsern som eier av Norges største nettselskap Elvia, som deleier i vannkraftprodusenten Hafslund Eco Vannkraft AS og som en stor aktør innen bioenergi og fiber i Innlandet, Oslo og Viken. 

 -Eidsiva og Energeia har som ambisjon om å utvikle en prosjektportefølje med solkraftverk på Østlandet, for å bidra til norsk fornybar energiforsyning, sier Andresen.  

 Energeia bygger og drifter solkraftverk for langsiktig eierskap, og har erfaring fra drift og eierskap av solkraftverk i Nederland og Italia. 

 - Solenergi er blitt konkurransedyktig i produksjon av elektrisitet i Norge. Derfor har Energeia startet utvikling av solkraftverk i kombinasjon med landbruksvirksomhet, sier daglig leder i Energeia AS Viktor E. Jakobsen, 

Energeias første store prosjekter planlegges i Innlandet hvor Eidsiva historisk har hatt en sentral posisjon som vannkraftprodusent og kraftdistributør.

 - Vi ser frem til et nært samarbeid med Eidsiva i årene som kommer. Ved å legge til rette for landbruksvirksomhet i tilknytning til solkraftverkene sikrer vi riktig utnyttelse av areal og god samdrift mellom landbruk og kraftproduksjon, sier Jakobsen.

Samarbeidsavtalen mellom selskapene gjelder til og med 2025.

 

Kontakt oss

Eidsiva forplikter seg til å beskytte og respektere ditt personvern, og vi vil kun bruke personlige opplysninger for å kunne behandle og respondere på skjemaet du sender inn. Du kan når som helst be oss slette denne informasjonen. Hvis du vil vite mer om vår praksis for personvern og hvordan vi forplikter oss til å beskytte og respektere personvernet ditt, se våre retningslinjer for personvern på nettsiden.

Samtykkeerklæring