Årets summer interns er på plass! | Eidsiva )
Årets summer interns er på plass!

Nå er årets sommerstudenter på plass og klare for å bryne seg på spennende prosjekter og oppgaver, i ulike avdelinger rundt om i konsernet. Vi tok en prat med noen av dem for å høre hvilke tanker de har rundt det å jobbe hos oss i sommer.

Student 1
Thea Karin Thormodsen, 20 år. Studerer energi og miljø.

Hvorfor søkte du på å bli sommerstudent?

Interessen min for nettselskapet ble vekket under studiene da jeg fikk høre om Elvia og hva de jobbet med gjennom en venn. Da jeg så utlysningen om sommerjobb i selskapet, tok det ikke lang tid før jeg hadde sendt inn søknad. Jeg gleder meg til å prøve meg frem og se om det jeg synes var interessant på skolen, også er det i arbeidslivet. Så langt har det vært veldig bra!

Student 3
Vegard Johnsen, 22 år. Studerer dataingeniør på NTNU i Trondheim.

Hvordan er din bakgrunn relevant i stillingen som summer intern?

Min utdanning er veldig teknologibasert og inngår i et stort teknologimiljø i Trondheim, der nyskapning og systemutvikling står i fokus. Jeg ser at Eidsiva Bredbånd er gode på å endre seg og hele tiden tenke nytt. Her ser jeg at min bakgrunn passer veldig godt inn, med tanke på at teknologi også stadig er i endring. Jeg håper jeg kan bidra med nye moderne ideer og konsepter.

Student 5
Gjermund Østgård Pedersen, 23 år. Studerer produktutvikling og produksjon på NTNU i Trondheim.

Hva tror du vil bli de største utfordringene for deg som sommerstudent?

Det vil nok bli å fordøye alt av informasjon og sette det sammen til noe som gir mening, før jeg og mine medstudenter lager noe verdifullt av det. Bioenergi står ovenfor noen spennende utfordringer, så det blir veldig gøy å ta del i deres nyskapning og bidra til samfunnet. Jeg ser at dette er en fremtidsrettet sommerjobb hvor en student som meg kan få utfordre seg selv, samtidig som det er gode fremtidsutsikter for relevante stillinger.

Student 4
Nina Zeh, 24 år. Studerer industriell økonomi på NMBU.

Hva er dine forventninger til sommerjobben?

Jeg har veldig lyst til å finne ut om denne delen av kraftbransjen er noe jeg har lyst til å jobbe med i fremtiden. Jeg vet litt om hva det handler om, men er opptatt av å finne ut om jeg passer til dette og om jeg kommer til å trives med det. Denne sommerjobben er en perfekt mulighet å få et innblikk i nettselskapet og få prøve og se om man liker det. Så langt har jeg blitt veldig godt mottatt og blitt invitert på flere turer ute i felt. Det kommer til å bli en veldig gøy sommer!

Student 2
Ingrid Schulstad, 24 år. Studerer energi, klima og miljø i Tromsø.

Hvordan ser du for deg at denne sommerjobben kan hjelpe deg i fremtiden?

Under studietiden har jeg hatt mye matte og fysikk, og jeg ser at denne sommerjobben er veldig relevant for valgene jeg skal ta videre i utdanningen min og i fremtidig jobb. Så langt trives jeg veldig godt her. Både fordi det er nærme mitt hjemsted, men også fordi Eidsiva Bioenergi er en veldig fin og åpen arbeidsplass med mange dyktige kollegaer som er både inkluderende og interessert i oss sommerstudenter. Jeg gleder meg til fortsettelsen!