Tilbake til forsiden
Maren Rhøne og Martin Bodd foran aksjonen plakat

Årets TV-aksjon: barn, ikke brud

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober.

Publisert: 19.10.2021

I mer enn 80 år har Plan jobbet for at alle barn skal ha like rettigheter. Organisasjonen jobber med de mest marginaliserte barna i verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først.

Beskyttelse av barn er fundamentet for alt Plan gjør. Barneekteskap handler oftest om fattigdom, tradisjoner og manglende kunnskap, men det er en skadelig praksis som må bekjempes. Barn skal få være barn, og jenter skal ha like muligheter som gutter. Tiltak for å hindre barneekteskap er blant Plans viktigste oppgaver for å oppnå målet om å gi barn en bedre fremtid, med god helse og utdanning.

Her kan du lese mer om årets TV-aksjon. 

Eidsiva og TV-aksjonen 

I år - som i fjor - er Eidsiva med å støtter TV-aksjonen via spleis. Spleisen vår deles i sosiale medier, og vi håper kolleger, bransjen, naboer og samarbeidspartnere og andre i våre omgivelser har lyst til å gi et bidrag til årets aksjon.

Klikk her for å komme til Eidsiva sin digitale bøsse. 

Besøk fra fylkesaksjonsleder i Innlandet

I vår podkast-serie Endelig PÅ har vi hatt besøk av Martin Bodd, som er fylkesaksjonsleder i Innlandet. I episoden får du høre om hvorfor nettopp dette arbeidet er så viktig, og hvordan du kan bidra. 

Episoden kan du høre på SpotifyApple Podkast eller YouTube.