Tilbake til forsiden
Bilde av Hilde Moland og Ida Ulimoen på scenen

Samlet 100 representanter fra telekombransjen:

Carriers Forum 2024 – Ny teknologi endrer telekombransjen

Oslo 29. mai 2024 - Tre faglige foredrag, paneldebatt og 100 deltakere med påfølgende middag. Det er oppsummeringen etter at Carriers Forum 2024 samlet de viktigste stemmene i telekombransjen for å lære hvordan ny teknologi endrer dagens forretningsmodeller.

Publisert: 31.05.2024

- Carriers Forum har aldri vært så relevant som det er i år. Telekom representerer en stadig mer samfunnskritisk infrastruktur, sier Ola Børke, Direktør i Eidsiva Bredbånd.

- I Eidsiva disponerer vi 30 000 km med fiberlinjer i Norge, og kjenner hvordan ny teknologi gir oss muligheter og utfordringer hver eneste dag, sier Børke

Ny teknologi gir muligheter

Årets tema var hvordan ny teknologi endrer dagens forretningsmodeller og setter høyere krav til sikkerhet.

- Ny teknologi gir oss mulighet til å balansere nettet bedre, lansere flere tjenester og forbedre dagens sikkerhetsprodukter. På den andre siden krever kunstig intelligens grensesprengende kapasitet, og vi må ikke glemme at trusselnivået øker når angripere besitter den samme teknologien som gir oss muligheter, sier Even Kyseth, Direktør i Eidsiva Bredbånd Bedrift.

Bilde av publikum på carriers forum 2024
Bilde av Bente Sollied Storhaug på scena

Fag i sentrum

De 120 tilhørerne fikk høre fra Bente Sollid Storhaug (Digital Hverdag) hvordan sterke teknologier bygger på hverandre. Videre utfordret hun bransjen til å skape helt nye digitale tjenester og omfavne ny teknologi.

Jørgen Dyrhaug (NSM) fulgte opp med å understreke viktigheten av innebygd sikkerhet, og at det må være en integrert del av utviklingsprosessen for offentlige og private aktører.

I tillegg holdt Hilde Walter Moland (Eidsiva) og Ida Ulimoen Myhre (Eidsiva) innlegg om hvordan Norge skal sikre sine digitale verdier i en nasjonal digital grunnmur.

Bilde av panelet på scenen under Carriers forum 2024

Skal bygge Norges digitale grunnmur

Konferansen ble avsluttet med paneldebatt hvor Tor Morten Osmundsen (Lyse Tele), Jon Christian Hillestad (Telia) og Ola Børke (Eidsiva) diskuterte fortidens og fremtidens behov i telekombransjen.

- Dagens infrastruktur er byggesteinen for å utvikle en solid nasjonal digital grunnmur. Den skal ikke bare ivareta mulighetene og utfordringene teknologien gir oss, men også trusler som geopolitikk og klimaendringer, avslutter Børke.

Carriers Forum 2024 ble arrangert 29. mai på Sommero Hotell i Oslo.

Norges digitale grunnmur

Dagens digitale virkelighet krever at vi tar sikkerhet på alvor. En pålitelig og trygg digital infrastruktur er avgjørende for Norges sikkerhet og uavhengighet. 

Mann med iPad ser ut over datasenter