Tilbake til forsiden
Tidligere konsernsjef Øistein Andresen svarthvit

Eidsiva gjør endringer i konsernledelsen

Eidsiva gjør flere endringer i konsernledelsen etter at nettdirektør Kristin Lian forlater Eidsiva-konsernet, og blir administrerende direktør i Hafslund Eco Vannkraft.

Publisert: 23.02.2021

Alle konsernets tre virksomhetsområder (Nett, Bioenergi og Bredbånd) får nye toppledere.

- Vi har en systematisk og god etterfølger-planlegging i Eidsiva, med godt kvalifiserte interne kandidater. Derfor har jeg valgt å utpeke nye toppledere i våre tre selskaper, sier konsernsjef Øistein Andresen.

Trond Skjellerud er ansatt som ny leder i Eidsivas nettselskap, Elvia. Skjellerud kommer fra jobben som administrerende direktør i Eidsiva Bredbånd.

- Jeg er veldig fornøyd med at Trond Skjellerud har takket ja til rollen som administrerende direktør i nettselskapet. Skjellerud har bred ledererfaring, sterk og relevant kompetanse innenfor IT og infrastruktur, og kjenner nettselskapet godt gjennom sin rolle i konsernledelsen i Eidsiva siden 2014 og som tidligere styremedlem i Elvia, sier Andresen.

- Samfunnsoppdraget og oppgaven til Elvia er veldig motiverende. Det samme er det å kunne jobbe med en kompetent organisasjon, som ønsker å være noe større enn seg selv, sier Skjellerud.

Ola Børke er ansatt som leder for Eidsiva Bredbånd. Børke kommer fra rollen som administrerende direktør i Eidsiva Bioenergi.

- Eidsiva Bredbånds infrastruktur, produkter og tjenester er avgjørende i hverdagen til alle. Det sier seg selv at det er en spennende og motiverende oppgave å ta fatt på, sier Børke.

Som et resultat av at Ola Børke blir ny leder i Eidsiva Bredbånd, vedtok styret i Eidsiva Bioenergi i går å ansette Marit Storvik som ny administrerende direktør. Storvik er i dag leder for drift- og teknologi i selskapet.

- Det skjer veldig mye positivt i selskapet og jobben min blir å videreføre det vi har startet på, og sørge for at vi fortsetter i tråd med strategien til selskapet, sier Storvik.

Leder-rokkeringen skjer som en følge av at Kristin Lian slutter som Elvia-direktør.

- Kristin har vært svært viktig i prosessen knyttet til etableringen av Elvia. Hun er en høyt respektert leder, og jeg skulle gjerne hatt henne med videre. Samtidig har jeg forståelse for at hun ønsker å søke nye utfordringer etter 21 år i nettbransjen og jeg ønsker henne lykke til. Nå er det viktig at det gode arbeidet som er gjort i Elvia fortsetter med god fart og på samme kurs, sier konsernsjef og styreleder i Elvia, Øistein Andresen.

Kristin Lian ser frem til nye utfordringer, men innrømmer at det er vemodig å skulle slutte i Elvia.

- Det er klart at det er vemodig å slutte etter 21 år i selskapet. Det har vært en fantastisk reise med masse flotte kollegaer, og jeg er stolt og ydmyk over hva vi har fått til i Elvia. Jeg har brukt mye tid til å tenke på dette, og falt til slutt ned på at det var riktig for meg å ta fatt på nye spennende utfordringer i Hafslund Eco Vannkraft, sier Lian.

Kontaktperson:

Nils Kristian Myhre

Nils Kristian Myhre

Konserndirektør Kommunikasjon og samfunn