Tilbake til forsiden
Hav av muligheter WWF

Et hav av muligheter

Inntektene fra årets tv-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 18.10. Annerledes i år er hensynet som må tas til koronapandemien, og de fysiske bøssene er erstattet med digitale bøsser, men det er ingen hindring.

Publisert: 12.08.2021

I en tid preget av Covid-19, er det viktig at også bedrifter bidrar med aktiviteter tilpasset situasjonen vi er i. Da Eidsiva tidligere denne uken ble utfordret av konsernsjef Richard Heiberg, i Sparebank 1 Østlandet, til å delta med en 24-timers digital innsamlingsstafett til årets TV-aksjon, takket vi ja til utfordringen og sendte den videre til Tarjei Bø og det Norske skiskytterlandslaget, med tips om å igjen utfordre deres øvrige samarbeidspartnere. Se Eidsivas  innsamlingsaksjon her. Tarjei og skiskytterne godtok utfordringen om å bli med!

- Vi i Eidsiva er opptatt av å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til en bærekraftig utvikling, og til å ivareta klima og miljø. Vi synes at årets TV-aksjon, gjennom World Wildlife Fund, som handler om å bekjempe plast i havet er en god sak, forteller konsernsjef, Øistein Andresen.

8 millioner tonn plast havner i havet hvert år
Plast i havet truer både menneskeliv og dyreliv. Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystem der problemet er størst. En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia, og derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.  

For å reise bevissthet rundt årets aksjon har TV-aksjonen Innlandet, Eidsiva og Hold Innlandet Rent, gjennom sommeren arrangert en fotokonkurranse for barn, ungdom og voksne i Innlandet, med fokus på å belyse problemet med plast i naturen.

Verdens største dugnad
- Vi i Innlandet støtter alltid opp om og bidrar i solidaritet til en viktig sak som TV-aksjonen, temaet i år, om å forhindre plast i naturen, angår oss alle. Det er snakk om å bekjempe plast-problemet ved rota, så det ikke havner i havene våre. Hvis vi ikke gjør noe med dette nå vil plasten fortsette å brytes ned til mikroplast som vi mennesker og dyr får i oss gjennom drikkevann og maten vi spiser. Det er store konsekvenser vi ikke aner effektene av - derfor må vi stå sammen nå, sier fylkesaksjonsleder i Innlandet Espen Østvold Rølla.

Alle penger som samles inn, går uavkortet til WWF og kampen de tar mot plast i havet.