Tilbake til forsiden
Representanter fra Eidsiva og Skjåk Energi lager "fibersalat" i Skjåk.

Feirer 99% fiberdekning i Skjåk

Lørdag i høstferien 2022 var Eidsiva med for å markere at Skjåk kommune har over 99% fiberdekning til private husstander. Direktør for privatmarkedet i Eidsiva Bredbånd, Robin Stødle Mikalsen, deltok på kommunens Hausttakk i helgen.

Publisert: 11.10.2022

Lokal suksessfaktor

Skjåk var en av de første kommunene i Innlandet til å starte med utbygging av høyhastighetsbredbånd til alle hjem, og Eidsivas startsted for fiberutbygging mot privatmarkedet.

Nå feirer Skjåk kommune over 99% dekning av fiber til alle hjem i kommunen, og er dermed kommunen med best fiberdekning i hele Innlandet. 

-Suksessfaktoren er lokal. Både Skjåk kommune og netteier i Skjåk Energi er fremoverlente aktører med et drivende ønske om at det skal være bra å bo der. Da må kritisk infrastruktur være på plass. Også innbyggerne har tatt oss godt imot, forteller Robin. 

God oppslutning fra innbyggerne

Fiberbredbånd knytter mennesker, utvikling og næringsliv sammen, og bidrar til at virksomhet og bosetting fortsatt er attraktivt i vår region. Mye av utbyggingen er basert på nok interesse fra innbyggerne.

-Vi er avhengige av oppslutning fra innbyggerne for å kunne bygge ut, og det har vi fått hele veien, sier direktøren.

Sterk gjennomføringsvilje

Godt utbygget fibernett er avgjørende for å kunne drive både skoler og næringsliv, og være påkoblet resten av verden gjennom tilgang til både nytte- og underholdningstjenester.

Med skikkelig fibernett har man alle muligheter selv om man ikke nødvendig bor i større byer.  

-Når alle vil så får vi det til! Både vi i Eidsiva Bredbånd, Skjåk Energi, kommunen og innbyggerne har hatt sterk gjennomføringsvilje i dette prosjektet. Skjåk Energi og Eidsiva Bredbånd har et sammenfallende samfunnsoppdrag. Vi strekker oss langt for å finne smarte løsninger på både utbygging- og kostnadssiden for å komme i mål.