Tilbake til forsiden
familie

Fiber eller hybridfiber? Hva er forskjellen?

Hva er egentlig "hybridfiber"? Dette er noe vi får spørsmål om, ofte fra folk som har hatt besøk av en ivrig selger på døra med et tilbud.

Publisert: 23.04.2024

"Hybridfiber" er et navn som kan skape forvirring, siden mange naturlig nok tror at man får fibernett inn i hjemmet sitt. Sannheten er at fra den lokale stasjonen og hjem til deg går signalet gjennom eldre coax-kabler - ofte lagt inn på 90-tallet. Det betyr at du deler den tilgjengelige kapasiteten med alle andre som er på samme linje. Disse gamle kablene er utdaterte, og det er ingen som bygger ut denne typen infrastruktur lenger. Som kunde blir du altså låst til ett selskap.

Kort forklart: Med hybridfiber kan nettet ditt bli tregere når naboene dine laster ned filer eller strømmer tv. Dette er i motsetning til slik vi gjør det: Med fiber fra oss får du en egen dedikert fiberkabel til din bolig.

Illustrasjon av hus med fiberbredbånd
Illustrasjon av hus med hybridfiber

Fiberbredbånd gir deg:

  • Egen fiberkabel helt hjem
  • Svært høy hastighet både opp og ned
  • Lav forsinkelse
  • Svært høy stabilitet

Hybridfiber innebærer:

  • Fiber til nabolaget, og så deler alle på coax-kabel via splitter
  • Lavere opplastningshastighet
  • Nettet ditt påvirkes av naboens bruk
  • Sårbart for elektromagnetisk støy
Eidsiva og altibox logo

Vil du også ha fiber hjem til deg?

Når du gjør et søk på nettet kommer resultatet inn i hjemmet ditt med lysets hastighet!

Fiber er framtida for alle som er opptatt av stabilt og raskt nett.
 Fiberkabelen kommer direkte inn i boligen din, og du deler ikke linjen med naboer eller andre som kan gi dårligere hastighet og stabilitet. 

familie

Bor du i borettslag?

Fibernett gir en dedikert fiberkabel til hver boligenhet, på lik linje med eneboliger, og er en teknologi som nær sagt alle leverandører kan bruke. Borettslaget/sameiet eier fibernettet som vi bygger i boligblokka, og kan dermed bytte leverandør uten å måtte trekke nye kabler. Boligselskapet gjør altså en investering som i framtida kan gi lavere kostander fordi flere leverandører kan konkurrere om deg som kunde. Fiberkabler har en forventet levetid på opptil 60 år, så det er en smart og langsiktig investering. 

Stabilt og raskt internett til ditt borettslag

Med vårt fibernett får alle boenheter en førsteklasses TV- og internettopplevelse. 

Flyttekampanje

Spørsmål og svar om hybridfiber og andre nettløsninger