Tilbake til forsiden
Ethernetkabel og fiberkel

Gladnyhet til våre hyttekunder!

Vi moderniserer og oppgraderer vårt bredbåndsnett til det beste innen bredbåndsteknologi på flere fritidsområder.

Publisert: 23.03.2022

Oppgradering til fiber

- Vi gjennomfører nå en betydelig modernisering av alle våre eldre bredbåndsnett med såkalt COAX-teknologi til fiber. Fritidsboligkundene våre får dermed ferdig oppkoplet og installert internett og TV uten ekstrakostnader eller egen arbeidsinnsats, sier direktør i Eidsiva Bredbånd Ola Børke.

Daglig leder Eidsiva Bredbånd, Ola Børke

Bilde: Ola Børke, direktør i Eidsiva Bredbånd.

Eidsiva Bredbånd har i flere år etablert røranlegg for fiberledninger i mange av områdene i Innlandet som skal oppgraderes. For eksempel på Skeikampen er om lag halvparten av rørinfrastrukturen allerede på plass. Over 40.000 meter med fiber er klar til bruk. Dermed vil oppgraderingen utføres med så lite graving og naturinngrep som mulig.

Fiber til flere
Bredbåndsoppgraderingen åpner også opp for at flere omkringliggende fritidsboliger, som ikke er abonnenter i dag, kan få fiber.

- Vi tilbyr kostnadsfri oppkopling for nye hyttekunder der hvor vi oppgraderer. Dette forutsetter bestilling nå, slik at leveransene kan foretas samtidig som oppgraderingsarbeidet kan foregå, sier leder salg i Eidsiva Bredbånd Vegard Fredheim.   

Gravearbeider, trekking av fiberkabler og montasjearbeider er nå i gang fra Trysil i øst til Beitostølen i vest. På Skei, Hafjell, Kvitfjell, og Gålå er arbeidene godt i gang. Prosjektet som omfatter alle fritidsboligkundene til Eidsiva Bredbånd i hele Innlandet forventes ferdigstilt ved utgangen av 2023.

Suveren kapasitet og innhold med fiber
Med fiber slipper Eidsiva Bredbånds kunder å dele kapasitet med andre, som kan gi hastighetsbegrensninger ved stor belastning i helger og høytider. Internett og TV levert gjennom fiberkabel gir mer eller mindre uendelig kapasitet, med suveren hastighet både inn og ut. Med fiber trenger du ikke å tenke på avstand til basestasjoner, datapakker og om andre er på nett samtidig som deg. Med egen fiber har du alltid raskt og stabilt nett.

Med Altibox er all underholdning på samme sted: Kanaler, sportspakker og strømmetjenester. Våre kunder som allerede har Altibox vil naturligvis få tjenesten videreført. Likevel vil fiberoppgraderingen gi muligheter til å velge enda flere spennende tjenester fra Altibox sitt underholdningsunivers.

Se våre fritidsprodukter her

Fritidsområder vi oppgraderer: