Tilbake til forsiden
Varmesentralen på Kongsberg

Innfører egen kompensasjonsordning for fjernvarmekunder

Eidsiva Bioenergi innfører kompensasjonsordning til sine kunder, med bakgrunn i regjeringens kompensasjonsordning til privatkunder.

Publisert: 21.12.2021

- Strømprisene er høye. I Eidsiva Bioenergi bryr vi oss om alle kundene våre, inkludert lokalt næringsliv, og innfører derfor prisregulering til våre kunder, sier direktør i Eidsiva Bioenergi, Marit Storvik.

Fjernvarme er et supplement som blir stadig viktigere i fremtidens energimarked og i elektrifiseringen av Norge. For å understreke dette gir Eidsiva Bioenergi kompensasjon til følgende kunder; private, sameier, borettslag, fritidsboliger og næringskunder.

- Fornybar fjernvarme basert på lokale ressurser, skal over tid være det beste og rimeligste alternativet for våre kunder. Eidsiva Bioenergi vil aktivt jobbe for en fremtidig prismodell som sikrer konkurransekraften til fjernvarme over tid, avslutter Storvik.  

Prisreguleringen i Eidsiva Bioenergi vil være som følger:

Husholdningskunder

Hvis gjennomsnittlig spotpris i ditt område (NO1) er mer enn 70 øre (ekskl. mva.) i løpet av en måned, får du kompensasjon. Vi trekker fra 55 % av kostnadene over 70 øre per kWh eks mva. på "Nord Pool spot-elementet". Kompensasjonsbeløpet blir spesifisert som fradrag på fakturaen. Kompensasjonsordningen for husholdningskunder gjelder i perioden 01.12.2021-31.03.2022 for husholdningskunder.

Hvis du ønsker mer utfyllende informasjon, se NVE sine nettsider.

Næringskunder

Hvis gjennomsnittlig spotpris i ditt område (NO1) er mer enn 90 øre (ekskl. mva.) i løpet av en måned, har du rett på kompensasjon. Vi trekker fra 50 % av kostnadene over 90 øre per kWh eks mva. på "Nord Pool spot-elementet". Kompensasjonsbeløpet blir spesifisert som fradrag på fakturaen. Kompensasjonsordningen for næringskunder gjelder i perioden 01.01.2022-31.03.2022 for næringskunder.

*Prisreguleringen gjelder ikke kunder med fastprisavtale.

For ytterligere informasjon, kontakt: