Tilbake til forsiden
Gravmaskin i snøen foran Vikingskipet

Krysser Åkersvika med fjernvarmerør

Eidsiva Bioenergi legger fjernvarmerør tvers over Åkersvika mellom Hamar og Stange. Hensikten er å kunne koble til nye fjernvarmekunder i Ottestad, og på sikt vil prosjektet utløse ca. 5 GWh ny energileveranse til både eksisterende og nye bygg.

Publisert: 11.08.2021

Prosjektet er godt i gang, og gjennomføres med egen prosjektledelse og byggeledelse fra Eidsiva Bioenergi. Ola T. Dahl er prosjektleder, og prosjektsjef Jonathan Fotland er byggeleder.

- Det er for tiden optimale forhold for å krysse Åkersvika, med mye is og lite vann. Vi har god framdrift, og samtidig et stort fokus på HMS, forteller Ola.

Flytende gravemaskin
Før jul jobbet Eidsiva Bioenergi med en anbudskonkurranse om graving og legging av fjernvarme over Åkersvika. Leverandørene ble utfordret til å komme med løsninger på en teknisk utfordrende oppgave, og flere meldte sin interesse. Valget falt til slutt på Dobloug Entreprenør. 

​​​​​​​- Kulda i januar har hjulpet oss til å drive dette framover ved hjelp av tradisjonelle gravemaskiner. Men på midten, der det er dypest, skal vi benytte amfibiegraver, altså en flytende gravemaskin, forteller Ola.