Tilbake til forsiden
Bilde av en Eidsiva Bredbånd bil på fjellet

Oppgraderer til fiber for 300 millioner

Over 12.000 boenheter og fritidsboliger i hele Innlandet får nå oppgradering til moderne fiberbredbånd av Eidsiva Bredbånd.

Publisert: 03.11.2022

-Vi gjennomfører nå en betydelig modernisering og bygger om alle våre eldre bredbåndsnett med såkalt COAX-teknologi til fiber. Eksisterende kunder får dermed ferdig oppkoplet og installert internett og TV uten ekstrakostnader eller egen arbeidsinnsats, sier direktør for Eidsiva Bredbånd Ola Børke.

Bredbåndsoppgraderingen åpner også opp for at flere omkringliggende fritidsboliger, som ikke er abonnenter i dag, kan få fiber.

- Vi kan i mange tilfeller tilby kostnadsfri oppkopling for nye hyttekunder der hvor vi oppgraderer. Dette forutsetter bestilling nå, slik at leveransene kan foretas samtidig med oppgraderingsarbeidet, sier Børke. 

Bredbåndsoppgraderingen til fiber er i all hovedsak knyttet opp mot Eidsiva Bredbånds fritidsboligkunder i Trysilområdet, Beitostølen, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell og Gålå, samt Storstøllie og Gamlestølen i Valdres. Også borettslag og private kunder ulike steder i Innlandet inngår i prosjektet.

-Arbeidene vil pågå gjennom 2022 og 2023 og omfatter over 12.000 fritidsboliger med et forventet kostnadsestimat på 300 millioner kroner, sier Børke.

Eidsiva Bredbånd har i flere år etablert røranlegg for fiberledninger i mange av hytteområdene som skal oppgraderes. På Skei er om lag halvparten av rørinfrastrukturen allerede på plass. Over 40.000 meter med fiber er klar til bruk. Dette sikrer at arbeidene utføres med så lite graving og naturinngrep som mulig.

Fiber til flere
Gravearbeider, trekking av fiberkabler og montasjearbeider er kommet lengst i Trysilområdet og på Skei. I Hafjell, Kvitfjell, og på Gålå er arbeidene også godt i gang.

-Oppgraderingen til fibernett i hytteområdene gjør at både kundegrunnlaget og fibernettet til Eidsiva Bredbånd vokser. Dette vil igjen gjøre det mulig å tilby fiber til flere i hele Innlandet. Vi har satt oss mål om 100 prosents bredbåndsdekning i Innlandet. Vårt fylke er ett av de mest spredtbebygde i Norge og forutsetter derfor både kommersielle investeringer og offentlig støtte for å nå målet. Flere fritidsboligkunder vil bidra til mer fiberutbygging i hele Innlandet, sier Børke.

Suveren kapasitet og innhold med fiber
Med fiber slipper Eidsiva Bredbånds kunder å dele kapasitet med andre, som kan gi hastighetsbegrensninger ved stor belastning i helger og høytider. Internett og TV levert gjennom fiberkabel gir mer eller mindre uendelig kapasitet, med suveren hastighet både inn og ut. Du trenger ikke å ta hensyn til avstand til basestasjoner, datapakker og om andre er på nett samtidig som deg. Med fiber har du alltid raskt og stabilt nett.

Med Altibox er all underholdning på samme sted: Kanaler, sportspakker og strømmetjenester. Våre kunder som omfattes av oppgraderingen som allerede har Altibox vil naturligvis få tjenesten videreført. Likevel vil fiberoppgraderingen gi muligheter til å velge enda flere spennende tjenester fra Altibox sitt underholdningsunivers.