Tilbake til forsiden
Håndball gutter

På for Mental Helse Ungdom

Mental Helse Ungdom jobber etter målet om at alle barn og unge i Norge skal ha en best mulig psykisk helse. Gjennom å synliggjøre erfaringsbasert kunnskap skal det bidra til å utvikle et bedre hjelpesystem.

Publisert: 08.11.2023

Eidsiva er med PÅ laget, og har de siste tre årene hatt et samarbeid med Mental Helse Ungdom.

- Alle opplever oppturer og nedturer i livet, men det er urovekkende at utenforskap og psykisk uhelse har en økende trend i samfunnet. Ofte handler det om å ha noen å snakke med til riktig tid, og der er Mental Helse Ungdom en utrolig viktig bidragsyter, sier leder for Samfunn i Eidsiva, Margareta Willman.

- Sammen kan vi gi energi til å være modig og til å være åpen, og det er svært viktig for oss. Eidsiva skal være en pådriver, og bidra utenfor vår kjernevirksomhet innen energi- og telekom, sier Willman.

Elverum Håndball med PÅ laget

Eidsivas samarbeidspartner Elverum håndball tar også samfunnsansvaret sitt på alvor, og har startet opp samfunnsprosjektet «Mental Helse» for å være med å forebygge utenforskap og psykisk uhelse.

- Endelig er vi i gang med samfunnsprosjektet sammen med Eidsiva og Mental Helse Ungdom. Prosjektet fokuserer på «Hverdagsglede», - og grep og justeringer som kan føre til positive endringer i hverdagen, forteller samfunnsansvarlig i klubben, Ida Borg.

Prosjektet inneholder kunnskapsbygging i klubben, digital synlighet og involvering.

Mental helse-kampen

November spilles kampen for mental helse. Spillerne på Elverum skal spille med reklamefri drakt, med kun Mental Helse Ungdom sin logo på drakten. I tillegg blir det aktiviteter i hallen, og Mental Helse Ungdom har stand i Fanzone før kampen.

Samlet sett er Mental Helse Ungdom, Elverum Håndball og Eidsiva en pådriver for nye muligheter.