Tilbake til forsiden
Eidsiva logo på en svart bakgrunn på et bygg

Sammen om nye muligheter med Trainee Innlandet

I over 20 år har traineeprogrammet “Trainee Innlandet”, tilbudt nyutdannede muligheter hos bedrifter over hele Innlandet. Eidsiva-konsernet har vært med på hele reisen.

Publisert: 14.01.2022

En av de mest etablerte og eldste traineeprogrammene i Norge, Trainee Innlandet, er inne i sitt 23 år. Siden oppstart er det gitt spennende muligheter til 230 traineer og i 2022 er hele 52 bedrifter fra privat og offentlig sektor med i programmet. Som medlemsbedrift i Trainee Innlandet har Eidsiva utelukkende gode erfaringer med å ansette traineer. Flere av våre tidligere traineer er i dag ansatt i de ulike selskapene i vårt konsern. 

Ved siden av full lønn og spennende arbeidsoppgaver i Norges største regionale infrastrukturkonsern, får traineene et skreddersydd kompetanseutviklingsprogram i regi av konsulentselskapet The Assessment Company. 

Traineeprogrammet er toårig og delt opp i inntil tre moduler hos tre ulike bedrifter i Innlandet. Søknadsfristen er den 16. januar, og er du interessert i å søke kan du lese mer om hvordan nåværende og tidligere traineer har hatt det i Eidsiva-konsernet på denne siden. 

Akkurat nå har selskapene Eidsiva Bioenergi og Elvia traineer utplassert i sine virksomheter og de får de bryne seg på spennende prosjekter og arbeidsoppgaver.

Tobias Korten

Tobias er trainee ved IT-avdelingen i Eidsiva Bioenergi. Han er sivilingeniør fra NMBU i Miljøfysikk og Fornybar Energi.

- Mye av grunnen til at Trainee-programmet har gått så bra som det har gjort til nå, er at min første modul er hos Eidsiva Bioenergi. Siden dette var mitt første møte med jobblivet som fulltidsansatt var det knyttet mye spenning til første arbeidsdag. Et imøtekommende miljø bestående av interesserte og vennlige ansatte gjorde at dette første møtet med jobblivet ble en smidig og ikke minst givende opplevelse, forteller Tobias. 

Tobias Korten

Karoline Mjønes

Karoline har en mastergrad i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU, og er i dag trainee i Elvia sin HR&OU-avdeling.

Det er kjempegøy å være en del av Trainee Innlandet! Dagene og oppgavene er veldig varierte, jeg får lov til å være kreativ og prøve meg frem, noe jeg setter stor pris på! I Elvia får jeg god oppfølging, jobber med spennende og varierte arbeidsoppgaver, hvor jeg selv får være med å bestemme hva jeg vil jobbe med. I tillegg til at det er et godt sosialt miljø utenfor jobben også, der en kan delta i bedriftsidrettslag og sosiale aktiviteter gjennom Young Ones (nettverk for ansatte under 33 år i organisasjonen). Jeg vil varmt oppfordre andre nyutdannede til å søke Trainee Innlandet og Elvia, sier Karoline.

Karoline Mjønes

Isak Biringvad Lande

Som trainee i Forskning og utviklingsavdelingen (FoU) i Elvia, sitter Isak Biringvad Lande midt i smørøyet på noe av det mest spennende som skjer i selskapet.

- Min hovedoppgave er å være porteføljestyrer for Elvias forskning og utviklingsprosjekter, men jeg jobber også med prosjektkoordinering, rapportering, idégenerering, konseptutredning og noe prosjektledelse. Tidligere har jeg jobbet mer i dybden i noen prosjekter, blant annet innenfor data science og lønnsomhetsberegninger. Etter traineeperioden min skal jeg over i en fast stilling som prosjektleder i Elvia, fortsatt i FoU-avdelingen. Det er noe jeg gleder meg enormt til forteller Isak, som er Sivilingeniør i Miljøfysikk og fornybar Energi med spesialisering i Energi og Data Science fra NMBU.

Isak Lande

Kristin Fagerås

Kristin er elkraftingeniør, med dobbel master i innovasjon med spesialisering i ledelse og organisering, og master i internasjonal ledelse.

Å være trainee i Eidsiva Bioenergi gjennom Trainee Innlandet var en fin erfaring. Eidsiva Bioenergi er vant til å ta imot traineer, og legger til rette for interessante arbeidsoppgaver som gir en god start i arbeidslivet. Jeg jobbet blant annet med et innovasjonsprosjekt med fokus på sirkulærøkonomi, videreutvikling av nettsider og kundekommunikasjon, og implementering av aktiviteter knyttet til Eidsivas arbeid med bærekraft. I utviklingsavdelingen fikk jeg jobbe på tvers av selskapet og konsernet, i tillegg til eksterne samarbeid. Et spennende år med mye gode erfaringer, som endte i fast jobb som Driftskoordinator i selskapet, sier Kristin.

Kristin Fagerås

Tore Dugstad

For Tore Dugstad, som i dag Leder Utviklingsavdelingen i Eidsiva Bioenergi, var Traineeprogrammet i 2010 starten på noe stort.

Jeg fikk bryne meg på konkrete oppgaver tidlig, og fikk stort ansvar og tillit nesten fra første dag. Jeg opplevde at jeg var en fullverdig Eidsiva-ansatt helt fra starten, og ble tidlig interessert i å kunne få mulighet til å bli i Eidsiva også etter Traineeprogrammet. For meg er Trainee Innlandet en kjempemulighet til å prøve arbeidslivet og ulike bransjer. Samtidig som det gir påfyll av kompetanse og personlig utvikling, og ikke minst et stort sosialt og faglig nettverk. Å søke seg til Eidsiva er en kjempemulighet til å prøve en utrolig spennende bransje. Hos oss jobber vi daglig med utvikling og forvaltning av fornybar energi, forteller Tore.

Tore Dugstad