Tilbake til forsiden
Vidar Sandland fagdirektør for sikkerhetstjenester i Eidsiva

Eidsiva satser tungt på sikkerhetstjenester

Nytt forretningsområde i Eidsiva - satser på sikkerhetstjenester

Publisert: 15.09.2022

Vidar Sandland, fagdirektør for sikkerhetstjenester i Eidsiva, forteller at cybersikkerhet er en viktig satsning for Eidsiva fremover.

-I Eidsiva ser vi at sikkerhetstjenester er etterspurt, og at det er en forventing og et samfunnsansvar som vi skal levere på. Ikke minst er det et spennende forretningsområde. Vi skal beskytte bedriftskunder og kommuner slik at de kan ha en sikrere hverdag, forteller Sandland.

Sikkerhetstjenester rollup

Partner i sikkerhetsklynge

Eidsiva er partner i Norges første næringsklynge innen cybersikkerhet, The Norwegian Cluster for Cyber Security, som hadde sin offisielle åpning under Sikkerhetsfestivalen.

Hovedformålet med clusteret er å utvikle innovative cybersikkerhetsløsninger samt styrke samarbeidet mellom våre partnere og akademia for å møte de nye sikkerhetsutfordringene vi står ovenfor.

Vektere i den digitale verden

Eidsiva kommer i første rekke til å lansere tjenester som nettfilter, DDOS-beskyttelse og brannmurtjenester. Eidsiva Security Operation Center (ESOC) er en tjeneste for å overvåke og varsle bedriftskundene våre om sikkerhetshendelser.

Eidsivas sikkerhetstjenester skal beskytte mot alt som truer konfidensialitet, integritet eller tilgjengeligheten til en bedrift. Kunden kjøper seg trygghet i form av at noen følger med på systemene dine.

-Våre sikkerhetstjenester beskytter mot trusler og farer med å være tilkoblet internett. Vi fungerer som digitale vektere som følger med på om noen har brutt seg inn eller gjort hærverk. Vi hjelper virksomheter å opprettholde normal drift, sier Sandland.

Skytjenester har kommet for å bli

Lars Gunnar Thingnes, sikkerhetsspesialist i Eidsiva, har skrevet masteroppgave om «en trygg vei til skyene». 

-Oppgaven handler om hvordan man skal ta i bruk skytjenester på en sikker måte. Veien skal bli enklere for å flytte en eksisterende løsning til en skytjeneste, samtidig som sikkerheten ivaretas ved hjelp av kunstig intelligens, forteller Thingnes.

Masteroppgaven presenterer en fremtidig mulighet. Kunstig intelligens er noe som vil bli brukt mer i fremtiden.  

-Kunnskapen kan vi bruke til å ligge foran i løypa for å komme oss til skyen. Det som er nytt er at ingen har brukt maskinlæring, det de fleste kjenner som kunstig intelligens, på den måten jeg har gjort, avslutter Thingnes.

Avdeling i vekst

Sikkerhetsavdelingen er i vekst, og har stort behov for nye, dyktige medarbeidere.

-I Eidsiva er det enorm utvikling. Vi skal bli et stort sikkerhetsmiljø og trenger kompetente medarbeidere til å være på utviklingen. Målet vårt er å bli den foretrukne leverandøren av sikkerhetstjenester i Norge, avslutter Sandland.