Tilbake til forsiden
En lege som kommuniserer med en liten jente som sitter på sykehussengen

TV-aksjonen 2022 - Sammen redder vi liv

Eidsiva er i år, som i fjor, med på å støtte årets TV-aksjon og det viktige arbeidet Leger Uten Grenser gjør for å gi mennesker som er rammet av krig, konflikt og katastrofer den helsehjelpen de trenger.

Publisert: 22.10.2022

Vi har tatt en prat med fylkesaksjonsleder i Innlandet, Martin Bodd, om årets TV-aksjon og hvordan bedrifter som Eidsiva kan bidra. Fokus for årets aksjon er «Sammen redder vi liv", og tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. En av dem er nemlig at vi skal samarbeide for å nå målene.

- Når vi redder liv sammen, betyr det at vi redder verden. Midlene vi får fra TV-aksjonen går til å distribuere livsnødvendige medisiner, forteller Bodd før han legger til: sammen redder vi liv. Det tror man kanskje ikke når man går rundt med bøsse eller gir penger fra bedriften, men man gjør faktisk det. Man kan klappe seg på skulderen, og si vet du hva i dag har vi reddet et menneske fra den visse død.

TV-aksjonen er viktig for Leger Uten Grenser sitt arbeid, og støtten de får er med på å gi et enormt løft for videre planlegging og engasjement.

- Dette blir lagt merke til i deres internasjonale nettverk. Gjennom aksjonen blir Leger Uten Grenser løftet til en høyere bevissthet blant en hel nasjon. Med midlene de får i år vil de fortsette å øke hjelpen der de allerede er etablert, sier Bodd.

Det er flere måter å bidra til TV-aksjonen, men det viktigste, og kanskje også det enkleste, er å melde seg som bøssebærer og gå med bøsse søndag 23. oktober.

- Her er det viktig å motta bøssebærere med velvilje når de kommer, påpeker Bodd. Folk sin innsats under TV-aksjonen er alfa og omega. Jeg tror det engasjementet gjør noe med det norske samfunnet som helhet. Man trenger heller ikke gi så forferdelig mye, men alle kan være med å gi litt, forteller han og fortsetter:

- Jeg tror også at mange kjenner seg igjen i blant annet dette med vaksinasjon. Vi har akkurat vært gjennom en pandemi, som for så vidt fortsatt pågår. Vi kan dermed identifisere oss med problematikken rundt det å ikke få vaksiner. Bare at der nede så er det kanskje dødelige utganger ved å ikke få vaksiner. Her er det bare en alvorlig forkjølelse.

Det er ikke for sent å melde seg som bøssebærer! Gå inn på blimed.no og registrer deg nå.

Eidsivas bidrag

Eidsiva gir i år et startbeløp fra selskapet på 50 000 kroner og håper samtidig på at det kan oppmuntre kolleger, bransjen, naboer og samarbeidspartnere til å engasjere seg i aksjonen. En viktig del av støtten til TV-aksjonen er nettopp bidrag som kommer fra bedrifter i kommunene. 

- Det er viktig at bedrifter også er med på denne dugnaden, for det skal ikke bare være barn, kultur eller kommunen som engasjerer seg. Vi løfter i flokk, og uten bedrifter kan vi ikke være verdens største dugnad, sier Bodd.

Sett i sammenheng med Eidsivas arbeid med å levere samfunnskritiske tjenester, kommer viktigheten av TV-aksjonens formål enda tydeligere frem.

- Det er også samfunnskritiske tjenester i de landene bidragene går til, men det er det ikke bare bredbånd og fiber, der er det helse. Så jeg føler på mange måter at dette er i harmoni med Eidsivas bærekraftsmål og samfunnsansvar. De ansatte skal være stolte over å jobbe for en arbeidsgiver som ser litt lenger enn nesetippen, legger Bodd til.

Klikk her for å komme til Eidsiva sin digitale bøsse.

Om TV-aksjonen

TV-aksjonen har blitt arrangert siden 1974 og er en av verdens største årlige innsamlingsaksjoner. I år går innsamlingen til Leger Uten Grenser, som er en anerkjent organisasjon og har eksistert siden 1971. De jobber med å tilby medisinsk hjelp i utviklingsland og krigs- og epidemiområder. De hjelper mennesker i nød, uavhengig av etnisk, religiøs og politisk tilhørighet, og opererer daglig i over 80 land. I år går også noe av støtten til søsterorganisasjonen DNDi. Drugs for Neglected Diseases Initiativ jobber med å utvikle moderne medikamenter til neglisjerte sykdommer.

Under årets TV-aksjon kan giverne bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

Les mer om TV-aksjonen her.