Tilbake til forsiden

Hvorfor er internettet ustabilt?

WiFi-ustabilitet kan komme av veldig mange ting. Under her lister vi opp de vanligste årsakene.

Men vet du hva?

Dette trenger du ikke å tenke på når du er vår kunde. Vår AI-overvåking løser disse utfordringene, slik at du ikke trenger å være bekymret for ustabilt nettverk. 

  1. Interferens fra andre enheter: Mange husholdningsapparater, som mikrobølgeovner, trådløse telefoner, og Bluetooth-enheter, kan forstyrre WiFi-signalet, spesielt på 2,4 GHz-frekvensen.
  2. Signalstyrke og dekning: Avstand fra ruteren og fysiske hindringer som vegger og møbler kan redusere signalstyrken og dermed påvirke forbindelsens stabilitet.
  3. Overbelastning på nettverket: Mange tilkoblede enheter kan føre til overbelastning, noe som kan forårsake ustabilitet og lavere hastigheter.
  4. Kanalkonflikter: Hvis mange WiFi-nettverk i nærheten bruker samme kanal, kan dette føre til forstyrrelser og redusert ytelse. Dette er spesielt et problem i tett befolkede områder som leilighetskomplekser.
  5. Programvare og firmware: Utdatert firmware på ruteren eller feil i nettverksdrivere på tilkoblede enheter kan forårsake ustabilitet.
  6. Internettleverandør (ISP) problemer: Ustabil internettforbindelse fra leverandøren kan også påvirke WiFi-opplevelsen, selv om det trådløse signalet i hjemmet er sterkt.
  7. Sikkerhetsinnstillinger og feilkonfigurasjoner: Feilkonfigurasjoner i nettverksinnstillinger eller feilaktige sikkerhetsinnstillinger kan også forårsake problemer.
  8. Trådløs standard og utstyr: Eldre rutere som bruker eldre trådløse standarder som 802.11b/g/n kan ha dårligere ytelse sammenlignet med nyere standarder som 802.11ac eller 802.11ax (WiFi 6).

Hvordan fungerer AI-overvåkingen?

Vår løsning fungerer som en digital rådgiver for skyadministrerte Wifi-nettverk. Ved hjelp av kunstig intelligens (AI) gir systemet anbefalinger som reduserer falske alarmer, gir forklarbare innsikter basert på maskinlæring og identifiserer problemer før de blir store. Den kunstige intelligensen lærer kontinuerlig, og sikrer at nettverket alltid har de beste og mest nøyaktige anbefalingene.

 

Kunstig intelligens effektiviserer driften

Behovet til Pellestova var internett med kvalitet og stabilitet, som tilpasser seg etter sesongbasert bruksmønster. Med Eidsiva nettverkstjenester har Pellestova fått en stabil og sikker løsning, som driftes av AI og Eidsiva i skjønn forening. 

Bilde av Pellestova Hotell

Opplev pålitelig og rask Wifi for bedriften din

Med vår Wifi er du sikret stabil og sømløs tilkobling overalt i bedriftens lokaler. Unngå nedetid og forbindelsesproblemer - med vår løsning får du enestående dekning og hastighet som støtter alle dine forretningsbehov. 

Ethernetkabel og fiberkel