Tilbake til forsiden

Internett-utbygging

Her finner du informasjon om hvordan utbyggingen av internett foregår og hvordan du skal grave hvis du vil grave selv

En entreprenør som graver

Vårt mål er at alle, uansett hvor de bor, skal ha tilgang til internett med de beste bredbåndstjenestene. For å få til dette samarbeider vi med energiselskaper, kommuner og fylkeskommuner. Dette er samfunnsoppdraget vårt, og vi er stolte av å gjøre denne jobben!

Hvordan foregår en utbygging fra start til slutt

Ønsker du å grave selv?

Eidsiva står for å føre fiberen fram til din eiendomsgrense ved å grave grøft eller fremføring via luft. Har du bestilt fiber med egeninnsats innebærer det at du selv skal grave grøft for fiberen fra eiendomsgrensen og inn til husveggen.

En som graver

Slik graver du for internett

1 - Du får utdelt materiell og får merket opp hvor du skal grave.

2 - Sett gjerne i gang så fort som mulig, men SMS-oppfordring kommer fra oss når det er klart for deg å grave grøfta.

3 - Rull ut fiberrør, peilesnor og kabelnett ved siden av der du skal grave. Ha minimum 1 meter fiberrør og peilesnor til overs i begge ender av grøfta. Montøren kommer tilbake og kapper til korrekte lengder når han skal installere mot husvegg og hoved-grøft.

4 - Vi anbefaler at du graver 30 cm dybde slik at fiberen ligger så trygt som mulig. Skulle det skje noe med fiberen og den blir ødelagt er det grunneiers ansvar.

5 - Rydd grøftebunnen for steiner og legg peilesnora ned i grøfta utenfor fiberrøret. Vi gjør oppmerksom på at fiberrøret ikke må krummes mer enn en vanlig CD-plate slik at vi får blåst fiberen igjennom røret.

6 - Fyll igjen 10 cm av grøfta med steinfri masse (sand eller hagesingel) for å skåne fiberrøret. Har du fått utdelt kabelnett (ikke helt nødvendig) legger du det på steinfri masse før du fyller igjen grøfta med masse du gravde opp. Fiberrøret må være godt synlig for montøren, så la det stå igjen ca. 30 cm åpen grøft mot husveggen. Du fyller igjen det siste når fiberen er aktivert hos deg.

7 - Plugg fiberrøret i begge ender, enten med plugger du har fått utdelt eller en kraftig tape. Dette for at det ikke skal komme vann/kondens inn i røret.

8 - Når du har gravd sender du kodeord GRAVD til 03370 fra mobilnummeret du har oppgitt som kunde hos oss.

9 - Hvis frost i bakken stopper deg, lar vi bestillingen stå og du graver til våren.

Her har vi svart på noen spørsmål når det gjelder levering av fiber til deg

Kundeservice

Trenger du hjelp eller lurer du på noe?