Tilbake til forsiden

Slik bygger vi fiber

Her finner du informasjon om hvordan utbyggingen av fiberbredbånd foregår. Du kan også lese om hvordan du skal grave, hvis vi har avtalt at du skal grave selv.

En entreprenør som graver

Vårt mål er at alle, uansett hvor de bor, skal ha tilgang til internett med de beste bredbåndstjenestene. For å få til dette samarbeider vi med energiselskaper, kommuner og fylkeskommuner. Dette er samfunnsoppdraget vårt, og vi er stolte av å gjøre denne jobben!

Hvordan foregår en utbygging fra start til slutt

Informasjon til deg som skal grave selv

Eidsiva står for å føre fiberen fram til din eiendomsgrense via grøft eller i luft. Vi kontakter deg når tiden er inne for å grave hvis vi har avtalt at du skal grave selv for fiberkabelen fra vår hovedgrøft og inn til husveggen. 

En som graver

Slik graver du

Du får utdelt materiell og får merket opp hvor du skal grave.

Rull ut fiberrør og peilesnor ved siden av der du skal grave. Ha minimum 1 meter fiberrør og peilesnor til overs i begge ender av grøfta. Montøren kommer tilbake og kapper til korrekte lengder når det skal kobles på husveggen og i hoved grøfta.

Vi anbefaler at du graver 30 cm dybde slik at fiberen ligger så trygt som mulig. Skulle det skje noe med fiberen og den blir ødelagt er det grunneiers ansvar.

Rydd grøftebunnen for steiner og legg peilesnora ned i grøfta utenfor fiberrøret. Vi gjør oppmerksom på at fiberrøret ikke må krummes mer enn en vanlig CD-plate slik at vi får blåst fiberen igjennom røret.

Fyll igjen 10 cm av grøfta med steinfri masse (sand eller hagesingel) for å skåne fiberrøret. Har du fått utdelt kabelnett (ikke helt nødvendig) legger du det på steinfri masse før du fyller igjen grøfta med masse du gravde opp. Fiberrøret må være godt synlig for montøren, så la det stå igjen ca 30 cm åpen grøft mot husveggen. Du fyller igjen det siste når fiberen er aktivert hos deg.

Plugg fiberrøret i begge ender, enten med plugger du har fått utdelt eller en kraftig tape. Dette for at det ikke skal komme vann/kondens inn i røret.

Når du har gravd klikker du deg inn på Min side og registrerer at du har gravd.

Hvis frost i bakken stopper deg, lar vi bestillingen stå og du graver når grunnforholdene tillater det.

Når du skal grave selv, må du sette seg inn i de lokale regelverk for gravemelding. Slike opplysninger kan du få ved å henvende seg til kommune og/eller lokale e-verk. Se også ledningsportalen.no

Her har vi svart på noen spørsmål når det gjelder levering av fiber til deg

Kundeservice

Trenger du hjelp eller lurer du på noe?

Kontakt kundeservice