Tilbake til forsiden
Bilde av trainee hos Bio, Sanna Hoel Hagen, Ola Ilseth Pronk og Ingrid Wiliksen

Klare for oppgavene hos Eidsiva Bioenergi

Eidsiva tar årlig inn flere studenter og nyutdannede, både gjennom Trainee Innlandet og sommer "internship" i Eidsiva Bioenergi. Ordningen gir de unge en unik mulighet til å ta fatt i spennende og utfordrende oppgaver og skape et nettverk.

Publisert: 24.06.2022

Årets sommerpraktikanter, Sanna Hoel Hagen (21) og Ola Ilseth Pronk (22), er klare for å starte på sommerens utfordringer i Eidsiva Bioenergi og står allerede ovenfor flere spennende prosjekter. Sanna er underveis i studieløpet i elektronisk systemdesign og innovasjon mens Ola studerer til å bli sivilingeniør med fokus på bærekraftige energisystemer. Begge to har valgt NTNU i Trondheim som sitt studiested.

I sommer skal begge blant annet få være med i prøveprosjektet til Eidsiva Bioenergi ved Trehørningen energisentral. Her skal de ta for seg en utfordrende oppgave, nemlig å kartlegge bruk av maskinlæring for å avdekke avvik og optimalisere produksjon. Sanna forteller selv at hun er rask til å lære nye ting og gleder seg til å sette seg inn i det nye maskinlæringsprogrammet. Det er ikke bare nytt for henne, men også de andre ansatte i Bioenergi. Ola på sin side gleder seg til å bidra med sin faglige bakgrunn.

Hvorfor Eidsiva Bioenergi?

Valget om å være intern i Eidsiva Bioenergi er motivert av både tidligere erfaringer, men også følelsen av å kunne bidra til noe større.

- Jeg har jobbet på Trehørningen de to siste årene, så det er kult å jobbe med noe relevant innenfor det jeg har jobbet med tidligere, så vet jeg noe om hvordan det fungerer. Og at det er sammenheng mellom studiene mine, påpeker Sanna.

- Eidsiva Bioenergi har et veldig viktig samfunnsoppdrag mener jeg. De bidrar både til å effektivt behandle avfall og restprodukter som ikke har noen annen bruksverdi i samfunnet. At man får utnyttet det til det fulle synes jeg er en veldig viktig oppgave. Jeg tror Eidsiva Bioenergi utfyller et viktig oppdrag sånn sett, noe jeg synes er interessant og motiverende ved det å jobbe her, sier Ola.

En unik mulighet

Å få tilbringe en sommer som «summer intern» i Eidsiva Bioenergi er en fantastisk mulighet for å få arbeidserfaring allerede som student, noe som er svært nyttig når jobbsøkingsprosessen etter hvert kommer. For Ola gir det både motivasjon og praktisk kunnskap.

- Det å oppleve hvordan en virkelig arbeidsdag er i en norsk bedrift å se hvordan den kunnskapen man har lært på skolen faktisk kan anvendes til å løse veldig håndfaste problemer, synes jeg er ekstremt kult og motiverende videre i studiet.

Både Ola og Sanna oppfordrer alle som er ute etter en innholdsrik sommerjobb å søke på internship i Eidsiva.

-  De ansatte er veldig imøtekommende og de møter deg på ditt nivå, og er veldig opptatt av at du skal kunne bidra der du føler at du har noe å bidra med. Samtidig som at de vil utfordre deg på ting du kanskje ikke har drevet med så mye før. Det er en fantastisk opplevelse og mulighet for studenter som vil søke.

Gamle og nye traineer

Vi har også med oss to traineer i sommer, Ingrid Wiliksen (24), som nettopp har fullført en master i økonomi og administrasjon ved NTNU og Tobias Korten (25), som har studert miljøfysikk og fornybar energi ved NMBU.

I sommer skal Ingrid være sommervikar på Trehørningen og få prøve seg som driftsoperatør. Etter sommeren skal hun tilbake på kontoret til Eidsiva Bioenergi og ta fatt på første modul i traineeløpet. Tobias sin tid som trainee i Eidsiva Bioenergi nærmer seg nå slutten, men i sommer skal han fortsette jobben i IT-avdeling med digitalisering og databaser.

«En ressurs med nye ideer»

Som nyutdannet håper Ingrid på å kunne utnytte masteren sin og alt hun har lært i løpet av studiene. Selv håper hun på at hun kan være en ressurs med nye ideer. Både Tobias og Ingrid ser på Eidsiva Bioenergi som et spennende selskap der mye vil skje de neste årene.

- Det er noe ganske nytt i forhold til at jeg ikke kan så mye om det fra før av. Det var noe jeg var litt nysgjerrig på og ønsket å lære mer om. Det virker som en spennende og veldig fremtidsrettet bransje, sier Ingrid.

Bare det å få en mulighet til å være ansatt som trainee i en bedrift som Eidsiva Bioenergi beskriver Tobias som en motivasjonsboost.

- Det var en del søkere som søkte på Trainee Innlandet, og å vite at du skiller deg ut og har et kompetansegrunnlag som er interessant for arbeidsgiveren, er absolutt noe å ta med seg. Jeg føler også at det har gitt meg ganske godt grunnlag for det neste steget, ved at jeg har fått mulighet til å opparbeide meg verdifulle kunnskaper og erfaringer gjennom et innholdsrikt og spennende år hos Eidsiva Bioenergi.

En beskjed til de som vurderer å søke

Ingen av dem nøler når de, akkurat som de andre sommer interns, oppfordrer alle som lurer på om de skal søke til å hive seg rundt og ta fatt på søknadsskrivingen allerede i dag

- Søk! Det er et artig selskap, veldig imøtekommende. Du føler det. De er veldig sammensveiset og det er en bra gjeng og bli en del av, sier Ingrid.

- Jeg anbefaler alle å søke. Det er ikke noe annet sted der du får den muligheten til å prøve deg innen forskjellige bedrifter i løpet av en så kort periode. Jeg setter også veldig pris det gode traineemiljøet. Gjennom flere sosiale arrangementer og erfaringsutvekslinger skapes og utvikles dette gode miljøet. Så jeg anbefaler alle det - søk!, legger Tobias til.

I løpet av sommeren vil Ingrid, Ola, Tobias og Sanna ha Instagram take-over på Eidsivas instagramprofil, så husk å følg oss der!

Les mer om trainee-ordningen i Eidsiva: Bli trainee hos oss | Eidsiva

Visste du at Elvia, et selskap i Eidsivakonsernet, også har summer internships? Les mer her: Summer Internship i Elvia | Elvia