Tilbake til forsiden
sensor for måling av klima

Eidsiva Bredbånd satser på LoRaWAN

Visste du at det finnes teknologi i dag som kan sjekke om søppelkassa er full og må tømmes, eller om vintergruskassa er tom?

Publisert: 12.01.2022

LoRaWAN-nettverk

Internet of Things (IoT) eller tingenes internett, har allerede eksistert i flere år og er i stadig utvikling. Vi i Eidsiva Bredbånd har i samarbeid med Eviny begynt med utbygging av et nasjonalt LoRaWAN-nettverk. LoRaWAN er en spennende teknologi som gir en sikker overføring av data fra sensor til sluttbruker. Med liten båndbredde der tjenesten også blir supplementert med mobilnett-baserte løsninger, får du informasjon selv på de vanskeligste dekningsforholdene. Dette kan være alt fra kummer og kjellere til langt inne i fjellet. Det finnes ulike sensorer til ulike tjenester vi ønsker å levere. Disse sensorene har en batterilevetid på 10-15 år.

Les mer om LoRaWAN prosjektet vårt her.

sensor for måling av avfall i avfallscontainer

På bildet: sensor for måling av avfall i avfallscontainer

Vi har hørt med Direktør for nett- og tjenesteutvikling, Tore Baarstad

"LoRaWAN teknologien utmerker seg som en effektiv del av en teknisk verdikjede som starter med selve sensoren og data som denne samler inn, overføres via det radiobaserte LoRaWAN-nettet og som ender i en anvendelse av informasjonen som sensorene gir, ofte kombinert med data fra andre kilder. Et eksempel kan være vær- og klimadata, som settes sammen med datamodeller for værsimulering. Innsamling av data med LoRaWAN teknologi gir lave kostnader i et totalperspektiv, siden dekningen er svært god, batterilevetiden lang og utvalget av sensorer til industriell kvalitet er stort. Data overføres kryptert og utenfor det åpne internettet, noe som ivaretar sikkerhet og dataintegritet."

Her kan du lese artikkelen til Vekst i Innlandet med siste nytt ang. LoRaWAN hos Eidsiva Bredbånd.

Tore Baarstad

Bilde: Direktør for nett- og tjenesteutvikling, Tore Baarstad.