Tilbake til forsiden
Klara Meyer i forskningsøvelse arrangert av Vitensenteret Innlandet

Mini GNIST

Vinterferie på Drivkrafthuset i Hamar

Mandag, tirsdag og onsdag denne uken har 22 barn vært på «pop-up SFO» på Eidsivas hovedkontor i Hamar.

Publisert: 29.02.2024

- Vi vet at ferietider kan være krevende med små barn, noe som ofte betyr lange dager på SFO. Som en motpol til dette, har vi i årets vinterferie kjørt et pilotprosjekt på «pop-up SFO» i egne lokaler, forteller Espen Thorsrud, prosjektleder for Mini GNIST og læring- og utviklingspartner i Eidsiva Energi AS.   

Aktivitetsledere fra Storhamar Videregående  

Lokale aktivitetsledere fra helse og oppvekstfag på Storhamar Videregående skole har vært gjennom en rekrutteringsprosess, med gruppe- og individuelle intervjuer for jobben som aktivitetsleder på Mini GNIST.  

- Vi hadde veldig mange gode søkere i prosessen, og havnet til slutt på seks flinke ungdommer som har organisert og gjennomført tre hektiske og morsomme dager, forklarer Espen.  

Espen Thorsrud
Espen Thorsrud, prosjektleder for Mini GNIST og læring- og utviklingspartner i Eidsiva Energi AS.   

Hvordan ser fremtiden ut?  

Eidsiva-konsernet jobber med innovasjon og utvikling av fremtidens løsninger, og Mini GNISTERNE har også fått være med på utvikling av fremtidens drømmeby.  

Her tegnet de fremtidens drømmeskole, drømmepark, drømmelekeplass og drømmeby, og de måtte også ta hensyn til etiske dilemmaer som verneinteresser i utbyggingen. 

- Barna er opptatt av bærekraftig utvikling og skal leve i konsekvensen av valgene vi tar i dag, så det var spennende å høre deres ideer og refleksjoner, forteller Espen.  

  • Hele Mini GNIST.
    22 barn fikk bruke Eidsivas hovedkontor som SFO i vinterferien