Tilbake til forsiden

Bruk og tjenester

Fjernvarme spiller på lag med vind-, vann- og solkraft, og sammen frigjør vi elektrisitet slik at det kan brukes til andre ting.

Blokk og boliger i solnedgang

Hvorfor skal du velge fjernvarme som oppvarming?

Fjernvarme er pålitelig og kostnadseffektivt, og du trenger ikke å bekymre deg for vedlikehold. Ved å koble deg til fjernvarmenettet får du enkel tilgang til varme uten behov for piper eller varmtvannsberedere. Ved å velge fjernvarme frigjøres strømnettet til andre formål, samtidig som den utnytter ressurser som ellers ville gått tapt. Fjernvarme er en moderne og miljøvennlig oppvarmingsløsning - en investering i fremtiden. 

Ønsker du fjernvarme?

Eller vil du ha tips og råd til hvordan fjernvarme kan brukes hos deg eller din bedrift?  

Ta kontakt

Hvorfor velge fjernvarme?

Halvparten av energien i Norge går til oppvarming av bygninger. Hvis vi velger fjernvarme til oppvarming, kan vi halvere strømforbruket vårt. På den måten kan vi bruke strømmen mer fornuftig og til andre ting, som for eksempel lading av elbiler.

Oppvarming av bygg

Fjernvarme brukes til oppvarming av bygg via radiatorer eller gulvvarme. Vannbåren varme gir et lunt og behagelig inneklima, har stor fleksibilitet og forutsigbare kostnader. Oppvarming med radiatorer kan plasseres på gulv eller vegger og reguleres enkelt med termostater. Gulvvarme kan brukes i alle typer rom og gir mulighet til fri møblering. Det er enkelt å justere og kan være med å redusere ditt energibehov.

Føtter med ullsokker som varmer seg på radiator

Oppvarming av tappevann

Oppvarming av tappevann er en god løsning for deg som bruker fjernvarme til oppvarming, og erstatter varmtvannsberederen. Vannet varmes opp når du bruker det og du vil derfor aldri gå tom. 

hender under spring med varm vann

Snøsmelting og gatevarme

Hold fortau og andre utearealer isfrie på vinterstid med fjernvarme! Vannbåren varme gjør det enkelt å holde snøen unna, bidrar til økt komfort, mindre glatte fortau, og du slipper snømåking og brøyteskader på eiendommen. En effektiv og miljøvennlig løsning.

bart fortau som er varmet opp av fjernvarme

Kjøling av bygg

Vi tilbyr levering av fjernvarme til kjølemaskiner i større bygg. En effektiv og pålitelig løsning for regulering av inneklima, som sikrer optimal kjøling og er en bærekraftig tilnærming til energiforbruk. Med fjernvarme som kilde til avkjøling blir temperaturstyringen en lek, og strømnettet avlastet til andre formål. 

Kjøpesenter

Gjør byggeplassen utslippsfri med fjernvarme!

Vi tilbyr fastpris på byggvarme; oppvarming og tørking av betong på byggeplasser eller ved rehabilitering av bygg.

Byggvarme er en midlertidig energiløsning og gjør byggeplassen fossilfri og føyer seg etter "rent bygg-prinsippet". Med høy leveringssikkerhet og stor kapasitet er byggvarme med fjernvarme billig og bidrar til å redusere utslipp.

Byggeplass som varmes opp med byggvarme, arbeidere i verneklær

Unikt varmebehov?

Fjernvarme kan brukes til mye forskjellig. Har du et unikt eller spesielt varmebehov? Ta kontakt med oss, så finner vi en løsning. 

Eksempler på unike varmebehov vi kan levere:

  • Lakkboks for bilindustri
  • Varme i takrennene
  • Portvarmer - hold varme inne med fjernvarme
  • Innendørs takvarme
Fjernvarmerør