Tilbake til forsiden
Ferat

Derfor ble han hentet til landslaget 

HilsePÅ Ferat Demiri

Han er analytisk og har to ting til felles med Erling Braut Haaland. Nå skal 23 år gamle Ferat Demiri jobbe i Eidsiva.

Det med Haaland kommer vi tilbake til, for først skal vi bli litt bedre kjent med denne unge mannen som reiste fra mor og barn på fødestua for å være med på «Hackathon» i Eidsiva i januar. 

-To dager etter at Adam kom til verden var det samling i Oslo, og jeg var i tvil om jeg skulle reise. Men kona ba meg bare dra. Hun ville at jeg skulle gi dette prosjektet et skikkelig forsøk. Det var tøft å dra fra sykehuset, men jeg var tilbake etter noen timer, og alt var bra med hele familien, sier han med et smil. 

Og smile kan han. Spesielt som nybakt småbarnsfar. Den blide, unge mannen innrømmer imidlertid at dagene er litt tøffere nå enn tidligere.

-Jeg er ganske trøtt, men veldig lykkelig, forteller han stolt.

Egentlig skulle vi hjem og få hilse på kone og barn men som alle andre småbarnsfamilier får han nå merke at litt sykdom her og der blir en del av hverdagen. 

-Men jeg ser for meg å være på Hamar lenge. Jeg har snakket med kona og hun er klar for å bli boende i mange år!

I 2012 var Ferat 12 år gammel og flyttet til Norge fra Sverige. Han fant tidlig ut at gaming var hans lidenskap.

-Mamma syntes jeg spilte mye, og på et tidspunkt ga hun meg tillatelse til å satse på gaming fordi jeg begynte å bli god. Så jeg brukte mye tid på det, men avtalen var at det ikke skulle gå utover skolen.

Og med det utgangspunktet ble Ferat god i FIFA. Veldig god. I 2017 vant han en turnering Playstation arrangerer årlig i fotballspillet  - og forsvarte tittelen i 2018.

Da banket Norges Fotballforbund på døra og ville ha Ferat med på e-sportlandslaget. 

Ferat

I likhet med Haaland, kjente Ferat på en enorm stolthet av å spille med flagget på brystet. 

- Det var skikkelig stas. Det var stort, innrømmer han.  

- Er det noen likheter mellom deg og Erling Braut Haaland?  

- Begge to har vinnerskaller. Jeg kjenner meg igjen i ham, sier han og legger til et lurt smil.

Og selv om det ble mye gaming, prioriterte han fremdeles skole. Ferat tok årsstudium i jus i Sogndal og fikk plass på Høgskolen i Østfold. Så traff han det som i dag er hans kone og i januar fikk de barn. Med skole, familie og flere deltidsjobber stoppet FIFA-satsingen seg selv.

-På et tidspunkt hadde jeg ikke tid til å game mer. Da var det game over for landslagskarrieren min, humrer han.

Og nå er han altså her i Eidsiva. Som en av fire Game Changere. Det var imidlertid ikke det han så for seg da han i likhet med 450 andre kastet inn en søknad for snart ett år siden.

-Jeg tok det ikke så seriøst da jeg sendte inn søknaden, for jeg tenkte jo ikke at jeg kunne få en sånn jobb. Da det plutselig ble aktuelt sa jeg; Jeg har et barn og er gift, passer dette for dere?

Og det gjorde det virkelig - for begge parter. Nå er Ferat på plass i Hamar med kona og sønnen Adam, i en helt ny leilighet og en helt ny by.

Foreløpig innrømmer han at det ikke har blitt så mye middagslaging, men etter hvert skal han utforske byens gourmetsteder. 

Før det er det fullt fokus på jobben. 

-Jeg har aldri vært i eller møtt en bedrift som har satset og trodd så mye på meg og de andre Game Changerne. Eidsiva har fulgt oss opp fra første dag, tilbudt å gå på visninger for oss og hele tiden spurt om vi har det bra. Jeg kan knapt vente med å starte å jobbe for et slikt selskap. 

-Hva vil du trekke frem som dine styrker? 

-Jeg har samarbeidet med mange forskjellige mennesker og føler jeg er flink til å få ut det beste av de jeg jobber med, og finner ut hvordan de kan utnytte styrkene sine. 

Han vet ikke helt hva som venter ham det neste året, men han tror at arbeidserfaringen han har fra ulike yrker og den analytiske tilnærmingen til e-sport kan være nøkkelkompetanse i dette prosjektet. 

-Jeg er veldig opptatt av analyse og prøve å forstå hvorfor ting ble som det ble. Enten om det gikk bra eller dårlig. Jeg er opptatt av at det skal være lov til å gjøre feil, så lenge man lærer av feilen og tør å prøve igjen. Inntrykket mitt er at det er rom for å prøve og feile i Eidsiva, så jeg tror dette kan bli et år som står ut i livet mitt, reflekterer han.