Tilbake til forsiden
Geo

Gründer, spillutvikler og Game Changer

HilsPÅ Geo

Hun har en imponerende bakgrunn til å bare være 21 år. Nå skal hun kombinere jobben som daglig leder i en gründerbedrift med oppgaven som Game Changer i Eidsiva. Det er bare én ting folk må være klar over med Geo: Hun er ekstremt lettrørt.

-Jeg gråter av ingenting, innrømmer hun.

Å se en rørende reklame på YouTube er mer enn nok til å få tårene til å trille på jenta fra Rørvik. 

-Det er irriterende, for jeg er ikke svak. Men jeg gråter veldig lett.

Geo er en jente med gjennomføringskraft og pågangsmot. Til tross for sin unge alder har hun allerede rukket å starte en studentbedrift, stifte eget aksjeselskap, vært spillutvikler  og er snart ferdig med høyere yrkesfaglig utdanning. 

-Jeg startet på en utdannelse innen molekylærbiologi på UIB, og håpet at min lidenskap for 3D og spillutvikling skulle gå over, slik at jeg kunne få meg en ordentlig jobb og bli voksen. Men det gjorde den ikke, så jeg startet på et nytt studie på Noroff fagskole. Sammen med noen andre studenter laget vi en studentbedrift innenfor 3D og spill, som nå har blitt et aksjeselskap jeg er daglig leder for.

-Hvordan skal du bruke din kunnskap om spillutvikling nå som du skal være Game Changer i Eidsiva?

-Dataspill er ofte basert på mønstergjenkjennelse og algoritmer, og det tror jeg er overførbart til bedrifter også, til og med Eidsiva. Det kan for eksempel være plattformer som er AI-drevet og som fungerer på tvers i organisasjonen. Men det er vanskelig å vite hvor vi skal begynne før vi har startet skikkelig, sier hun engasjert og legger til:

-Men det er tøft og bra at Eidsiva tør å satse på oss som kommer inn med litt annen bakgrunn. Det å implementere ny teknologi i arbeidshverdagen vil påvirke organisasjonen positivt, spesielt for fremtiden, når flere unge slipper til både i Eidsiva, men også i arbeidslivet generelt. 

21- åringen ble født i Thailand men vokste opp i Rørvik og Bergen. Hun var fast bestemt på at det var der hun skulle studere og nå flytter hun altså fra studiet og eget selskap til en leilighet på Hamar med en av de andre Game Changerne - Mikael.

-Han virker veldig snill og i dag har han faktisk vasket her, ler Geo.

Geo og Mikael

Da vi besøkte henne hadde de knapt rukket å få inn bord og stoler.

-Jeg har ikke fått på plass seng enda, men snart skal alt være i orden. Det er veldig fint her. På det forrige stedet jeg bodde hadde jeg en mini-ovn med plass til en halv grandiosa. Her har jeg plass til en hel! 

Men selv om hun har gått «all in» på jobb i Eidsiva er hun fast bestemt på å fullføre utdanningen sin.

-I tillegg skal jeg fortsette å drive selskapet videre mens jeg jobber som Game Changer. Spillutvikling er både jobb og hobby og jeg trives veldig godt med å jobbe på fritiden. Det er forhåpentlig mange synergier til jobben jeg skal gjøre i Eidsiva.

-Hva gjør du når du ikke jobber da? 

-Da gamer jeg litt og leser bøker. Det går i sakprosa om psykologi og samhandling mellom mennesker. Det synes jeg er veldig interessant.

-Hva med aktiviteter og idrett?

-Volleyball! Det synes jeg er morsomt. Så liker jeg å gå på skøyter og spille bowling. Jeg er ikke noe god, men det er veldig gøy.

Geo

-Er du et A- eller B-menneske?

-Jeg står opp om morgenen. Også gjør jeg rutinene mine og kommer i gang. Selv om jeg har fri en dag, så liker jeg å få mest mulig ut av dagen.

Hun har også hatt flere deltidsjobber og har blant annet vært kokk på Sabrura. 

-Du må kunne litt mer enn å steke egg for å være kokk der?

-Nei, egentlig ikke. Men det er et voldsomt tempo og mye som skjer, så det er en erfaring jeg har dratt nytte av, sier hun. 

Men selv om kokkejobben ikke førte til en yrkeskarriere i restaurantbransjen, har hun beholdt lidenskapen for mat. 

-Jeg er veldig glad i å lage mat, spesielt en god thai-middag. Så det bruker jeg en del tid på.

Nå skal hun imidlertid bruke mest tid på å sette seg inn i sin nye jobb på Hamar. 

-Det jeg likte med dette prosjektet var at de søkte etter talenter uten CV og erfaring. At Eidsiva går en annen vei synes jeg er superkult. Jeg tror de kan finne skjulte perler i dette prosjektet. 

-Er du en skjult perle? 

-He-he. Det vet jeg ikke, men jeg tror kanskje jeg kan bli det, avslutter hun.